Legyen a magyar bélyeg a legszebb!

Legyen a magyar bélyeg a legszebb!

Ismét internetes közönségszavazáson dől el, hogy melyik ország Európa – bélyege a legszebb.

A PostEurop weblapon szeptember 9-ig lehet leadni a szavazatokat. Kérjük, szavazatával támogassa Ön is a magyar bélyeget!

A „2017 legszebb EUROPA-bélyege” című internetes közönségszavazást az Európai Postaüzemeltetők Egyesülete (PostEurop) 2017. május 9. és szeptember 9. közötti időszakra hirdeti meg. A versenyben országonként 1-1 bélyegcímlet vehet részt. A Magyar Posta a május 5-én kibocsátott 2×2 bélyegképes kisíven szereplő tiszadobi Andrássy-kastélyt ábrázoló bélyegképpel nevezett.

A PostEurop oldalon zajló közönségszavazás eredményét a PostEurop bukaresti plenáris ülésén, 2017. szeptember 27–28-án fogják kihirdetni.

A magyar Kastélyok című bélyegkisív Domé Eszter grafikusművész tervei alapján a Pénzjegynyomda Zrt.-ben készült. A bélyegképeken a szépségversenyen részt vevő tiszadobi Andrássy-kastély címlet mellett a nádasdladányi Nádasdy-kastély épülete látható.
A Magyar Posta 2008 óta minden évben sikeresen vesz részt az EUROPA-bélyegek szépségversenyén: Levélírás (2008), Csillagászat (2009), Gyerekkönyvek (2010) és Látogatás (2012) témájú bélyegeinkkel I. helyezést, míg Postai furgonok (2013), Erdők (2011) és Régi játékok (2015) témájú bélyegeinkkel II. helyezést értünk el. 2016-ban valamennyi ország ugyanazzal, a nemzetközi szakmai pályázaton nyertes grafikával – a ciprusi Doxia Sergidou grafikusművésznő alkotásával – bocsátotta ki EUROPA-bélyegét. A magyar bélyegterv ekkor a megtisztelő harmadik helyet érte el, és a nagyközönség a magyar bélyegkisív ívszélén ismerhette meg. A tervezőművész Baticz Barnabás grafikusművész volt.
A bélyegek megjelentetésével a tagországok felhívják a figyelmet a közös európai történelmi és kulturális gyökerekre, a jövőbeli közös célokra. Az EUROPA-bélyeg az egyik legnépszerűbb gyűjtési téma, és a hivatalos logóval ellátott kiadványok a legkeresettebb bélyegújdonságok között találhatók.

Köszönjük a korábbi években leadott szavazatokat, és kérjük, hogy ez évben is segítse a magyar bélyeg sikerét!

Forrás: Posta